Kantoorgebouw Veenendaal

Opdracht: architect kantoorgebouw voor UNIT4 Business Software

2012 – 2013

Op uitnodiging van B.V. Stichts Beheer van 1952, als gedelegeerd opdrachtgever en in opdracht van Hardeman Vastgoed B.V heeft ons architectenbureau het ontwerp gemaakt voor De Musketier, het nieuwe kantoorgebouw van UNIT4 Business Software. Het gebouw staat op bedrijventerrein ‘Het Vizier in Veenendaal. Eerder ontwierpen we voor Stichts Beheer op hetzelfde bedrijventerrein al kantoorgebouw De Generaal en maakten we het structuurontwerp voor het nieuwe Van der Valk Hotel ten behoeve van een optimale stedenbouwkundige inpassing.

Snelheid, duurzaamheid en efficiency

UNIT4 Business Software is een internationaal operende en AMX- beurs genoteerde organisatie. Het bedrijf ontwikkelt, verkoopt, implementeert en ondersteunt standaard bedrijfssoftware en daaraan gerelateerde diensten voor verschillende sectoren. Een van de ontwerpuitgangspunten voor UNIT4 was duurzaamheid; zowel van het kantoorgebouw als van de ingebouwde installaties.
Kenmerkend voor de ontwikkeling van het kantoorgebouw van UNIT4 Business Software warensnelheid, duurzaamheid en efficiency, eigenschappen die ons architectenbureau op het lijf zijn geschreven.

Lamellen op tweelaagse plint

Bedrijventerrein Het Vizier is een zichtlocatie, gelegen aan de A12 en staat bekend om zijn zeer goede voorzieningen, waaronder een uitstekend parkmanagement. Karakteristiek aan de bebouwing op het bedrijventerrein is een doorgaande tweelaagse plint waarin bedrijfsruimten, trainingsruimten, laboratoria of parkeervoorzieningen kunnen worden ondergebracht. Op het dak van de plint ontstaat een tweede maaiveld met ruimte voor daktuinen en extra parkeerplaatsen voor bezoekers. Boven de plint bevinden zich de “lamellen” ten behoeve van kantoorruimten.

Traditioneel en Het Nieuwe Werken

Kantoorgebouw De Musketier is flexibel van opzet. Het is niet alleen mogelijk om het als traditioneel kantoor in te richten, ook alle voorzieningen en mogelijkheden voor Het Nieuwe Werken zijn aanwezig. Het gebouw sluit daarmee perfect aan bij de wensen en eisen van UNIT4, voor nu en in de toekomst. Karakteristiek aan het gebouw is de centrale doorgaande open trap, die alle lagen ruimtelijk met elkaar verbindt. Voor het ontwerp en de realisatie van het interieur is bureau Rietmeijer ( www.rietmeijer.nl ) verantwoordelijk.

MD2A