GB4ALL powered by MD2A

2015

Het betreft hier het realiseren van industrieel vervaardigde, gemakkelijk veranderbare, energieproducerende, vrijstaande en betaalbare woningen voor particuliere opdrachtgevers op basis van het Green Buildings For All concept (GB4ALL) “powered by” MD2A.

Het GB4All-woningconcept, dat niet gebonden is aan een bepaalde locatie, biedt een uitgekiend functioneel en technisch “platform” om een eigen woning mee vorm te geven, op de plek, die de eigenaar / gebruiker daarvoor voor ogen heeft. Montage en assemblage in plaats van bouwen en breken, modulair, industrieel en uitgekiend. Hoogwaardige productie in een bedrijfsruimte, assemblage op de bouwplaats zelf vervolgens in een of twee werkdagen.

De GB4All-woning is modulair opgebouwd uit vloervelden met een veelvoud van een modulaire maat en een overspanning tot maximaal 7 m. Normaal gesproken is tot vijf bouwlagen te stapelen, maar dat blijft meestal tot 2 of 3 bouwlagen beperkt.

Elk vloerveld draagt op 4 staalkolommen. De vloeren zelf zijn betonnen systeemplaatvloeren, die zonder hak- of breekwerk efficiënte leidingsystemen kunnen herbergen. Begane grondvloer, gevelvlakken, overstekken en dakvlak zijn extra geïsoleerd. De begane grond laag is ontwikkeld op basis van het Passief-Huis-concept, de slaapverdieping(-en) echter minder, omdat te openen ramen dan het effect van extra isolatiekwaliteit grotendeels teniet doen. Bij deze maximale beperking van de installatiebehoefte van de woningen is een modulair uitbreidbaar installatiesysteem ontwikkeld, dat van GREEN-standard, naar GREEN-neutral, tot GREEN-zero, of zelfs GREEN-extra kan worden opgeschaald.

De gevels bestaan uit gevelsluitende elementen met plaatmateriaal, steenachtige bekleding, tegelwerk of een gevelstucsysteem als afwerking aan de buitenzijde.
Binnen dit industriële productieproces is constante productkwaliteit gegarandeerd, via een vast net aan productleveranciers en –assembleurs.

Projectinitiatief

GB4ALL

Projectmanagement

CNL Bouwplanadvies & Management

MD2A