Kinderdagverblijf De Eerste Stap te Wijchen

2011 – 2015

In Wijchen is de bouw van kinderdagverblijf De Eerste Stap inmiddels in volle gang Onder directie van Kbma bv hebben we het ontwerp gemaakt voor een nieuw kinderdagverblijf.

Vanwege de ligging precies op de grens van een woonwijk en de landelijke omgeving, hebben we voor het ontwerp van het gebouw gekozen voor een boerderijconcept, een hoofdgebouw met “schuren”. In het zich in kleur onderscheidende hoofdgebouw bevinden zich een kantoor en algemene ruimten, in de 3 schuren bevinden zich 6 groepsruimten. Het hoofdgebouw en schuren worden met elkaar verbonden door een overdekte “speelstraat”.
De 3 schuren onderscheiden zich met elk hun eigen kleur, die zowel aan de buitenzijde als in het interieur zichtbaar is. Het kinderdagverblijf bied plaats aan 6 groepen van 16 kinderen.

Opdrachtgever

Stichting ‘De Eerste Stap’ kinderdagverblijven

Aannemer

Aannemersbedrijf Jan Oosterhout BV

Adviseur constructie

F. Wiggers Ingenieursbureau BV

Jaar ontwerp

2011

Jaar oplevering

2015

MD2A